i n t r o v e r t

 photo okksk_zpsabsld0wr.jpg

ENTRY ABOUT FACEBOOK TWITTER TUMBLR NEWER OLDER +FOLLOW

yariba anggre anggre
yehaa yariba anggre anggre!

cuti ni saja aku dah habiskan hampir 20+ novel. 6 7 buah aku ulang balik novel dulu-- hlovate's , anjell's. dalam berbelas-belas lagi tu novel baru beli. aku tak beli naskhah tu dah skrg. aku beli ebook. hehe. portable baqhang. takde la serabut nak cari ruang letak novel mwehehe. fuhh skrg aku suka gila karya Herna Diana. semua karya dia aku dah baca. k eventho novel dia quite cliché, tapi disebabkan storyline dia yg simple and interesting and funny, aku sentiasa berdekah-dekah. act, memang aku tak suka novel yg complicated, konflik banyak, ada org ketiga keempat kelima bagai. so karya HD ni tak byk sgt benda mcm tu. that's why aku suka. tapi persamaan dalam hampir kesemua novel dia-- mak tiri tak suka menantu, hero gaduh2 dgn heroin lama2 kawen jatuh cinta bagai. kah! mmg boleh predictable en? ah ada aku kisah. dah aku suka. lepas aku baca karya dia yg Ms Langkawi Mr London tu (k aku ase nama dia terbalik) aku makin berkobar-kobar nak duduk Langkawi. heh. 

overall novel dia mmg best la untuk insan mcm aku ni. aku tak suka novel pompuan baik je sopan santun ayu budi pekerti pandai masak rajin perfect tak melawan kalau org buat jahat bgai. ohmayn. is there any girl liddat still available in this world? okay mungkin ada tapi tak ramai. kawan aku pun ada je heh. 

hmm nak cite apa lagi eh? hujan ni so aku boring sbb tv takleh bukak. nak baca novel malas. twitter takde pape. haih. 

haaa. semalam tiba la aku teringat kenangan dolu-dolu. memori daun pisang~

paling aku ingat sampai skrg? ofcos bila aku kena 'bangang' dengan cikgu sebab dpt C sejarah. pehh tu first time in forever kot aku dpt C spnjg aku bergelar student. masa tu baru form 2 haha. lepas tu aku tobat dah. masuk form baru dpt C balik. bukan takat C, fail terus. kahkah! tapi mmg terkesan sampai skrg doh ayat 'bangang' tu. dialog dia gini more or less. 

"mak bukan main dapat master semua, anak bangang sejarah pun C"

pehh deep doh sebab masa tu mak mmg tgh master and aku tau cikgu tuju kat aku sbb mak kan pena ngaja situ dulu. aku tgh kunyah chewing gum kot masa tu. mmg meleleh la ayaq mata kan. aku ni hati sado pun tangkap leleh gak kalau pasal result. pastu mmg aku khatamkan buku sejarah form 2 tu tiga kali kot. aku dapat 90+ masa next exam. ayat aku kat cikgu. 

"cikgu, puas hati? sy dah tak C." dalam hati nak masa tu mmg aku nak balas balik aa cikgu cakap aku bangang dulu. tapi nasib baik aku berjaya mengawal nafsu amarah yg menguasai masa tu. tapi nada aku masa tu mmg sindir2 jugak la. ish ish ish. nasib baik sampai SPM sejarah aku A eventho jawab sambil lap ayaq mata sebab dia tanya pasal candi borobodur sdgkan aku langsung tak baca bab candi bagai2 tu. halah, semua yg aku baca tak masuk kot. mana tak nangeh. 

then, masa intek aku tak ingat sgt. sebab kat intek aku quite kind and nerd student aa cewah. eventho tak skema sgt sbb bole bantai couple. jadah tol. tapi mmg baik apa, pakai suar treck straight cut bhai. formalshoes bertutup ala-ala feminin kot. masa geng lama aku dpt tau, ada yg bantai gelakkan aku kot. tak sure bedah ke fadh. ye aa, bertahun aku pakai kasut bertali tetiba kena pakai kasut gituh. nangeh gak aa aku. pastu tudung kena tudung mcm tudung sekolah tu. takmain dah tudung bawal bermanik2 rm10 jahit tgh tu. fuhh. and aku tak pernah masuk bilik disiplin kot masa intek. kehkeh.

then masa matrik paling aku ingat masa dpt result PT1, aku dpt 1.97 je kau. disebabkan aku ni bukan lah asal usul mana-mana MRSM, jd aku sangat tak familir dgn sistem cgpa bagai ni. yg aku tau bpe A B C je. then bila mak tanya aku taktau aku gebang menda sbb sampai skrg mak tak pena tau yg aku pena dpt 1.97. kalau mak tau. mmg kompom aku tak balik umah masa cuti tu. ko nak mampus? haha. kalau mak bapak org lain mgkin boleh kira ok la kalau anak dpt 3.0 above tu tp bukan aku. kalau aku dpt above 3, mak akan tanya nape tak dekan, kalau dah dekan mak akan tanya nape tak 4.0. dan sampai skrg aku takde jawapan. dan tiap kali mak pertikaikan result aku, aku akan jawab yg aku dah usaha habis dah. tu je mampu. dan aku rasa mak tau aku auta je. kehkeh. memang aku pemalas and i'm a procrastinator. lol. hidup aku tidur je weh. mcm koala. makan-tidur. 

sebab tu gemok.

kbai.

0 comment[s] | back to top