i n t r o v e r t

 photo okksk_zpsabsld0wr.jpg

ENTRY ABOUT FACEBOOK TWITTER TUMBLR NEWER OLDER +FOLLOW

ergh
Assalamualaikum.

Keh. Cambese aku mmg suka gila novel kak Paina tuh kan. Yg pena aku cite sal Lukman and Hani.

So in the latest update ni, hakak tu buat Luk jumpa balik ex tunang dia. So idk nti Luk jatuh cinta kat Jijah tu or still setia dgn Hani. Of course aku prefer the latter one kan?

Kalau Luk get back dgn Jijah mmg aku sumpah seranah caci maki aa. Dlm bab tbaru yg Luk gi bg bunga kat Jijah sbb nak mntk maaf putuskan ptunangan tu pun aku nak menyumpah dalam hati kot. Still cam pissed me off duh.

Ye aa, mmg aa ko takde hati tak pena ada hati kat minah tu, tapi ye la, jijah tu girl kot. Not only a girl but she's kind of feminin, soft hearted girl yg pnya hati senipis bawang ecewah. Tak aa, kau bg bunga. Dah la kat bekas tunang yg kau tktau yg rupanya dia punya hati kat kau dulu. Mmg bangang tahap cipan la kan. Urgh.

Ntah aa. Aku rasa macam in reality kot watak dalam novel hakak ni.
One point yg aku suka pasal novel ni sebab dia punya watak Hanani tu tak digmbarkan sbg yg lemah lembut baik bagai. Yeah mmg ada je yg buat novel tomboi jadah hape. Tapi Hanani ni, dia mcm troublemaker social girl tahap petala keenam. And aku rasa mcm sifat Hani tu wujud dlm diri aku. Bezanya aku tak sosial smpai mcm tu skali. Sbb aku dok Mesia je kahkah tapi dok Mesia pun, bangang jugak. Nasib masuk SBP je masa form 4. Kalau tak hancur. Dan Luk pulak laki baik tapi at the same time dia ada kebangangan dia sendiri.

Kalau hakak ni buat Luk balik kat Jijah mmg Luk ni bangang. Dulu kemain nak sangat kawen dgn Hani. Nak terima dia seadanya jadah bagai. Tiba jumpa ex tunang yg selama ni tak pena jumpa ftf selalu, trus tggal Hani. Mmg celaka aa kalo dia buat gitu. Puih.

Kalau centu baik ceraikan je Hanani then jgn kacau hidup dia dah jgn ganggu dah. Pastu muncul watak lain. Aku drpd suka gila nama Lukman tetiba rasa benci. Haram jadah. Yg jijah pun satu. Move on je aa. Org tu da kawen kot. Cewah kemain. Ok tapi serius, bg aku kalau org dah ada org lain, tknk kat kita, lupakan je aa. Buat apa nk terhegeh2. Huh?

Dah till then.
adios!

0 comment[s] | back to top